Utön länsipuolella 40 metrin syvyydestä paikannettiin kaapelihankkeen yhteydessä vuonna 2018 rungoltaan suhteellisen ehjä purjelaivan hylky. Alus on ollut kaksimastoinen ja lastina on ollut ainakin puutavaraa. Mastot ovat kaatuneina styyran puolelle. Kannella keulassa ankkuripeli sekä pohjassa molemmin puolin aluksen ankkurit. Hylkyä ovat tutkineet sukellusseurat Kupla ja H2O.
Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä. Klikkaa MJ-REKISTERI linkkiä vieressä.
Utön eteläpuolella sijaistevan Blänkanin luodon pohjoispuolella on hajonnut puuhylky.
Utön koillispuolella, Vrakgrundet-luodon etelärannassa on hajonnut puuhylky.
Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä.
Utön pohjoispuolella, Ormskärin luoteisrannassa, on hylky.
Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä.
Utöstä länteen Kårharun eteläpuolella on irrallisia puuhylyn rakenneosia.
Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä.
Huom! Barlius viistokaiuttanut Kårharun ympärystön kesäkuussa 2022, ei mitään havaintoja hylystä. Irto-osia on voinut jäädä piiloon.
Utöstä 3 kilometriä koilliseen Sundkläpparnille on uponnut noin 30 metriä pitkä proomu. Hylky on melkein pystyssä niin, että peräosasta on pinnan päällä 5 metriä ja loppuosa 15 metriä pinnan alla. Joskus 1990-luvun alussa irtosi proomukuljetuksissa Virosta tai Latviasta matkalla Ruotsiin useampikin hinauksessa ollut proomu ja meressä oli paljon ajopuita. Tämä hylyksi jäänyt on yksi hinauksesta karanneista (haapa)puuta kuljettaneista proomuista.
Åbo Underrättelser kertoo uutisessaan 28.10.1873 että edellisenä perjantaina aamulla klo 4 oli Söfruen niminen norjalainen laiva ajanut karille Grimsörarnan lähellä, ja miehistö oli nyt tuotu Turkuun. Lisäksi kuvaillaan laivan lastia, miehistöä ja tapahtumia.
Kaksi päivää myöhemmin 30.10.1874 Åbo Underrättelser oikaisee aiemmassa uutisessa mainitun laivan nimen olleenkin Fiskerjenten, sekä kertoo lisätietoja laivasta.
Seuraavana kesänä 30.6.1874 on Åbo Underrättelserissä uutinen vapaaehtoisesta huutokaupasta, jossa myytiin Fiskerjentenin lastia ja riki.
Näihin uutisiin on linkit kohdassa ”Hylystä muualla” sekä kuvakaappaukset jpg-kuvina.
Rautaparkki Eclipse, kotipaikka Hull (Englanti). Haaksirikkoutui 15. lokakuuta 1881 Flyskärin saaristossa Kökarissa saatuaan pohjakosketuksen. Alus oli matkalla Stettinistä Sundsvalliin lastinaan 4500 säkkiä ruisjauhoja. Kymmenen hengen miehistö pelastettiin.
HUOMAUTUS: Tätä kohdetta ei ylläpidetä enää täällä, koska hylkyä ei ole löydetty eikä sen paikkaa tunneta.
Hylky on siirretty haverit.net-sivustollemme. Tietojen mahdollinen päivitys jatkuu siellä. Siksi myös tänne kohdistetut linkit on syytä päivittää kohdistumaan haverit.net-sivustolle.
Saksalainen moottorilaiva Sparta upposi vuonna 1947 Utön eteläpuolelle. Pieni laiva oli räjähdysainelastissa. Vaarallinen lasti hajoitti aluksen pirstaleiksi.
Vikla upposi 1959 Utön länsipuolella, noin sadan metrin päässä rannasta. Sieltä pelastettiin 15 miestä. Aluksen omisti Suomen Höyrylaiva Oy.