Livonsaaressa (Naantali), Perlan telakan edustalta löytyi viistokuvaamalla laivan hylky. Se on kovin matalassa ja pahasti rikki. Paikalla vesi on niin sameaa, ettei hylystä voi vielä päätellä enempää.
Naantalin Luonnonmaan pohjoisrannasta löytyi Barlius-ryhmän viistoajoissa 1.6.2025 noin 3.5 metrinen veneen hylky. Kohteella ei ole vielä sukellettu, joten tarkemmat tiedot puuttuvat.
Naantalin Luonnonmaan luoteiskärjestä löytyi Barlius-ryhmän viistoajoissa 1.6.2025 noin 4 metrinen veneen hylky. Kohteella ei ole vielä sukellettu, joten tarkemmat tiedot puuttuvat.
Barlius-ryhmä löysi viistokaiuttamalla heinäkuussa 2023 veneen hylyn.
Hylyllä ei tiettävästi ole vielä sukellettu.
Barlius-ryhmä löysi heinäkuussa 2023 viistokaiuttamalla veneen hylyn.
Hylyllä ei tietääksemme ole vielä sukellettu.
Velkualla Ruskialuodon saaren länsipuolelta löytyi Barlius-ryhmän viistoajoissa 20.4.2021 noin 5 metrinen pienveneen hylky. Kohteella ei ole vielä sukellettu, joten tarkemmat tiedot puuttuvat.
Naantalin sataman väyläalueella, Tupavuoren eteläpuolella, on rautarunkoisen veneen hylky.
Hylky paikannettiin Liikenneviraston tekemässä vedenpohjan kartoituksessa 2016. Hylyn tarkisti huhtikuussa 2020 Nautic Club urheilusukeltajat, Turku. Näkyväisyys oli tuolloin erittäin huono.
Kohteen tarkemmat tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä. Klikkaa MJ-REKISTERI linkkiä vieressä.
Troolari Bärbel oli Saaristomerellä Omenaistenaukossa troolaamassa silakkaa toisen troolarin, Huovarin kanssa. Bärbelin ruumaan alkoi kertyä vettä, jota ei saatu pumpattua pois. Pian Bärbel kaatui ja upposi. Miehistö pelastui Huovariin.
Barlius-ryhmä kuvasi hylkyä kesällä 2024
Rymättylässä, Tanilan rannassa, on pintahylkynä majakkalaiva Snipan. Se on keskimmäinen kolmesta samannimisestä majakkalaivasta.
Snipan poistettiin käytöstä 1960, jonka jälkeen se oli kymmenkunta vuotta troolarina. Hylky on merkitty merikorttiin.
Aluksen alkuperäinen nimi oli Helsingkallan, ja se palveli Perämeren eteläosassa vuodesta 1885 vuoteen 1937, jolloin nimeksi tuli vara-alustehtävän mukaisesti Varamajakka I. Kun alus keväällä 1945 korvasi talvella uponneen Snipanin (ks. (Qvarken)Snipan) sai se vielä kerran uuden nimen: Snipan.
Rymättylän kaakkoisosassa, Verkkokarin luoteispuolella, on kalkkilastissa ollut puuhylky.
Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä.
Huom! Barlius viistokaiuttanut kesällä 2021 n. 200m säteellä paikasta, ei mitään havaintoja hylystä. ”Näin ison hylyn olisi kyllä pitänyt löytyä…”, ehdotetaan poistamista. Ryhmä etsi hylkyä myös kesällä 2024 löytämättä sitä.