Porkkalassa, Träskön länsipuolella, on suurikokoinen tukkiankkuri jyrkän kalliorinteen juurella. Ympärillä on runsaasti pientä puutavaraa. Ankkurista lähtee ketju jyrkänteen päälle. Paikka on vanhan betonibunkkerin/pesäkkeen edustalla.
Porkkalanniemen eteläpäässä, Träskön itäpuolella, on isohko rauta-ankkuri, vieressään kerä paksua köyttä.
Porkkalanniemen eteläpuolella olevasta Engelskobbenista noin puoli kilometriä itään on ison purjealuksen hylky. Hylyssä ja sen ympärillä on paljon irtotavaraa.
Kohteen tarkemmat tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä, mj-tunnus 1000039773. Klikkaa MJ-REKISTERI linkkiä vieressä.
Porkkalassa, Stengrundetin luoteispuolella on lähellä rantaa puuhylyn kappaleita noin 10 metrin syvyydessä. Paikka on sukellettu. Tästä satakunta metriä itäkoilliseen on lisää hylyn kappaleita noin 9 metrin syvyydessä.
Porkkalassa, Träskön länsipuolella, on levinneenä tykkejä ja nurin oleva tykkilavetti. Ehkä muutakin samansuuntaista tavaraa.
MAS 2021 leirillä inventoitiin kymmenkunta tykkiä ja yksi lavetteineen. Suurimpien tykkien välille on vedetty yhdysnarut. Merkkilippu asetettu.
Kohteen tarkemmat tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä.
Porkkalan Stora Mickelskärin saariryhmästä koilliseen, Själbådanin luoteispuolella on ison purjealuksen pahoin hajonnut hylky. Toistaiseksi on löytynyt keulaosan ja pohjan muodostamat kaksi suurempaa kokonaisuutta, 9 metriä pitkä melko hyväkuntoinen peräsin sekä runsaasti rinteessä olevaa hylkytavaraa. Keulaosassa on suuret klyyssinreiät.
Keulan etupuolella on paljon kalkkikiveä. Olisiko lastia?
Tarina kertoo, että kyseessä olisi sotalaivan hylky, mutta toistaiseksi löydetyistä osista mikään ei viittaa sotalaivaan.
Lisää tietoa on Museoviraston muinaisjäännösrekisterissä, kohde 1000032327.
Porkkalan Bylandetista kaakkoon, Svarthällenin matalikon pohjoispuolella on osa puuhylyn kylkeä noin 9 metkin syvyydessä.
Porkkalan Bylandetista kaakkoon, Svarthällenin matalikon luoteispuolella on pala puuhylyn pohjaa/kylkeä ja sikoköliä 23-25 metrin syvyydessä. Ne voivat olla osia jostain läheisestä hylystä.
Porkkalanniemen itäpuolella, Grimsholmenin pikkusaaren länsipäässä, on maamassojen ruoppaukseen käytetyn teräsproomun ehjähkö hylky. Hylyn pituus on n. 20 metriä ja se nousee pohjasta pari metriä. Proomun hinausköysi on katkennut ja sen makaa pohjalla. Hylyn ympärillä on vain vähän irrallisia osia.
Porkkalan merivartioaseman laiturin vieressä on puisen purjealuksen hylky.
Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä.