Tallriksvarpenin hylky

Örön pohjoispäässä, Klovaskärin lounaispuolella kerrotaan olevan hylky.
Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä.

Kalkskärin hylky 2

Öröstä länsilounaaseen, Kalkskärin eteläpuolella on mahdollinen huonokuntoisen puualuksen hylky.
Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä.

Gåsharunin hylky

Öröstä länteen, Gåsharun lounaispuolella on laivan kappaleita laajalla alueella pohjakasvillisuuden peitossa.

Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä.

Zaritsa Alexandra

Venäläisen kauppalaiva Zaritsa Alexandran matka Hullista Pietariin päättyi 1.11.1831 karikkoon pimeässä ja kovassa kaakkoismyrskyssä, jonnekin Örön saaren lähistölle. Purjeilla auttaen laiva saatiin irti karilta mutta se oli saanut vuodon, täyttyi vedellä ja alkoi kallistella, joten mastot täytyi katkaista. Miehistö joutui jäämään vedellä täyttyneeseen hylkyyn kun kaikki laivaveneet oli menetetty. Heidät pelastettiin vasta kolmen päivän kuluttua. Laivan päällikkönä toimi Ivan Tyloff. Hylky on löytymättä.

HUOMAUTUS: Tätä kohdetta ei ylläpidetä enää täällä, koska hylkyä ei ole löydetty eikä sen paikkaa tunneta.

Hylky on siirretty haverit.net-sivustollemme. Tietojen mahdollinen päivitys jatkuu siellä. Siksi myös tänne kohdistetut linkit on syytä päivittää kohdistumaan haverit.net-sivustolle.

Örön höyryparkassi

Miinalaivan Ladogan paapuurin puolelta löytyi höyryparkassi, joka on mahdollisesti peräisin Ladogan kannelta. Merivoimien Sukeltajakurssi 37 tutki höyryparkassin nostomahdollisuuksia ja totesi tehtävän kannattamattomaksi. Alus kuitenkin mitattiin ja kuvattiin harjoitusmielessä läpikotaisin. Rautarunkoinen hylky on n. 12 metriä pitkä.

Kasoskärin hylky

Öröstä kaakkoon, Kasoskärin koillispuolella on vanha puuhylky. Sen kaaret ovat jäljellä,mutta kansi on romahtanut pohjalle, Hylyn keskellä on kasa uunitiiliä.