Tiirakari 2

Helsingin edustan Pihlajasaaresta kaakkoon Tiirakarin itäpuolella noin 13 metrin syvyydessä on puurunkoisen aluksen hylky. Hylky on noin 20 m pitkä ja noin 7 m leveä. Sen arvioidaan olevan 1800-luvulta. Hylyn runko on pääosin ehjä ja on uponnut peräosastaan melko syvälle pehmeään pohjasedimenttiin. Keulaosa on ylempänä ja makaa kiinteämmällä pohjalla kahden laakean kallion välisessä notkelmassa. Keularakenteet nousevat arviolta noin 1,5 metriä pohjan tason yläpuolelle. Hylky makaa lievästi paapuurin puolelle kallistuneena. Hylky on tasaperäinen ja tasasaumainen, siinä on ollut kansi. Laidat ovat osittain auenneet ja kansilankut ovat suurimmaksi osaksi pois paikoiltaan. Hylyn sisällä pituussuunnassa makaa pyöröpuu, joka on mahdollisesti katkennut masto tai iso puomi.
Hylky havaittiin Lokkiluodon läjitysalueen vedenalaisinventoinnissa.

Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä.  Klikkaa MJ-REKISTERI linkkiä.

Uppoluodon hylky

Hylky on hajonnut Uppoluodon matalikon eteläpuoleisessa syvänteessä useaan osaan. Alus on ollut todennäköisesti 1800-luvun loppupuolella havupuusta rakennettu tasasaumainen alus. Hylystä on tavattu vain erillisiä kyljen palasia laajalla alueella 10-14 metrin syvyydeltä.

Suomen meriarkeologinen seura kuvasi ja mallinsi isoimpia hylyn osia 2024.

 

Villinginsalmen puuhylky

Itä-Helsingissä, Villinginsalmen eteläpuolella, on noin 16 metriä pitkä hajonnut puuhylky 12 metrin syvyydessä. Siinä ei ole havaittu ei moottoria eikä takilaa. Hylky on veneväylän alueella, joten se on lähinnä talvisukelluskohde.

Hylystä on tehty Sketchfab-sivustolle 3D-malli.

Tarkemmat tiedot hylystä löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä. Klikkaa MJ-REKISTERI nappia tuossa alla.

Taivallahden vene 9

Helsingin Taivallahden pienvenesataman keskiosassa on pienehkön veneen hylky.
<br\>Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä, mj-tunnus 1000045293. Klikkaa MJ-REKISTERI linkkiä vieressä.

Taivallahden vene 8

Helsingin Taivallahden pienvenesatamassa on kaksi pienen veneen hylkyä laiturien välissä.
<br\>Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä, mj-tunnus 1000045292. Klikkaa MJ-REKISTERI linkkiä vieressä.

Taivallahden vene 6

Helsingin Taivallahden pienvenesatamassa on puuveneen hylky, joka on aika lailla uponnut pohjasedimenttiin.
<br\>Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä, mj-tunnus 1000045290. Klikkaa MJ-REKISTERI linkkiä vieressä.

Iso Mustasaaren viranomaisrannan vene

Suomenlinnassa, lähellä Iso Mustasaaren viranomaisrantaa, on puisen moottoriveneen hylky, jonka yli kulkee ankkurointikettinki.
<br\>Kohteen tarkemmat tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä, mj-tunnus 1000044678. Klikkaa MJ-REKISTERI linkkiä vieressä.

Rajasaaren vene

Helsingissä, Rajasaaren kaakkoispuolella, on veneen hylky matalassa vedessä.
<br\>Kohteen tarkemmat tiedot selviävät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä, mj-tunnus 1000044002. Klikkaa MJ-REKISTERI linkkiä vieressä.

Särkän vene

Helsingin Kaivopuistossa, Särkän pohjoispuolella, on hennon veneen hylky. Sen päällä on kaapeli ja vieressä rautainen ankkuri.
<br\>Kohteen tarkemmat tiedot selviävät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä, mj-tunnus 1000044325. Klikkaa MJ-REKISTERI linkkiä vieressä.

Eila

Helsingin itäpuolella, Porvarinlahdessa, on suuren puisen moottorialuksen pintahylky. Se voi olla 1970-luvulla sinne hylätty Eila.

Hylky näkyy ilmakuvassa pohjois-eteläsuuntaisena, rannan puoli vesirajan yläpuolella.

Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä. Klikkaa MJ-REKISTERI linkkiä vieressä.