Heinolan Jyrängönvirrassa on paikallistettu perämoottoriveneen hylky 11-12 metrin syvyydessä. Vene on tasaperäinen ja siinä on keulakansi.
Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä. Klikkaa MJ-REKISTERI linkkiä vieressä.
Heinolan Jyrängönkoskessa limisaumainen soutuveneen mallinen n. viisi-metrinen hylky. Veneessä keskimoottori.
Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä. Klikkaa MJ-REKISTERI linkkiä vieressä.
Hämeenlinnasta koilliseen, Evon luoteispuolella olevan pienen Vähä Valkjärven rantavedessä on ruuhen hylky.
Kohteen tarkemmat tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä.
Mahdollinen ruuhen tai veneen osa on Imjärven itäpuolella olevan Hirvilammen pohjoisosassa. Hylyn pituus on noin 2,5 metriä ja leveys noin 0,3 metriä.
Hylky on Hevossaaren kaakkoispuolella.
Kohtalaisessa kunnossa oleva proomun hylky on Hevossaaren kaakkoispuolella.
Heinolan Vartianlahdessa, kirkonkylän vanhan sahan rannan lähellä on vähintään yhden proomun hylky. Hylkyä on käytetty 1950- ja 60-luvuilla mm. auringonottopaikkana jolloin se oli jo heikossa kunnossa. Hylky saattaa olla vaikea löytää koska sahan raunioiden lähivesissä on paljon erinäköistä puutavaraa uponneena pohjaan. Proomua on käytetty todennäköisesti uppoamiseensa asti rahdin kuljettamiseen paikallisvesistössä ja ehkä kauempaakin.
Heinolan Maitiaislahdessa on yksi tai useampi proomun hylky. Todennäköisesti hylky tai hylyt ovat pahoin vaurioituneet ja kadonneet pinnan alle koska lahdessa uitetaan puuta läheisen tehdasryhmän tarpeiksi.
Heinolassa, Hevossaaren ja Tähtiniemen väliseen salmeen on uponnut vanha proomun hylky. Tarkkaa paikkaa ei ole tiedossa. Hylky tunnettiin 1950-ja 60-luvuilla mm. nimellä Rytmiproomu, koska sitä käytettiin tanssilavana. Tästä voisi päätellä, että hylky on ollut tuolloin vielä hyvässä kunnossa ja lähellä rantaa.
Kohde saattaa olla sama kuin Museoviraston muinaisjäännösrekisterin Hevossaaren hylky I, mj-tunnus 2072 .
Heinolan Iso Pirttisaaresta länteen olevien mökkisaarten välissä on hylky. Se on kahden saaren väliin jäävässä kaislikossa. Hylyn keulaosa on ollut vedenpinnan yläpuolella, mutta nykyisin se on saattanut hajota ja painua pinnan alle.