Fårholmenin hylky

Hankoniemen pohjoispuolella Syningsvikenin Fårholmenin eteläpuolella on matalassa vedessä puurunkoisen aluksen limisaumainen hylky. Hylyn pituus on 25 – 30 metriä ja se lepää itä-länsisuunnassa keula itään. Syvyys keulassa on noin 1 m metri ja perässä noin 2 m. Peräranka on osin pystyssä ja siinä on yksi peräsimen kiinnike jäljellä; itse peräsin puuttuu. Puuaines vaikuttaa olevan havupuuta.
Suomen Meriarkeologinen seura ry on kuvannut ja mallintanut hylyn 2024. Arvion mukaan hylky on yli satavuotias.

Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä. Klikkaa MJ-REKISTERI linkkiä.

Uppoluodon hylky

Hylky on hajonnut Uppoluodon matalikon eteläpuoleisessa syvänteessä useaan osaan. Alus on ollut todennäköisesti 1800-luvun loppupuolella havupuusta rakennettu tasasaumainen alus. Hylystä on tavattu vain erillisiä kyljen palasia laajalla alueella 10-14 metrin syvyydeltä.

Suomen meriarkeologinen seura kuvasi ja mallinsi isoimpia hylyn osia 2024.

 

Itkonniemen proomu

Kuopiossa on Itkonniemen eteläpuolella proomun hylky osittain väylämerkin perustuksen alla. Matalana hylkynä se on voinut vahingoittua tukinuitoista, osia on levinnyt hylyn ympärille.

Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä. Klikkaa MJ-REKISTERI linkkiä vieressä.

Huikosenniemen hylky

Oulun Pateniemen Huikosenniemessä on puuhylky osin aallonmurtajan ja laiturin alla. Se tulee aikanaan jäämään rannan muutostöiden alle.

Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä.

Katajanokan ruuhi

Katajanokan pohjoisrannassa on ruuhen pohja- ja sivulautoja.

Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä.

Muisto

Kaksimastoinen, männystä rakennettu kaljaasi Muisto haaksirikkoutui myrskyssä 29.10.1917. Haaksirikkopaikka on Söderbyssä, noin 20 kilometriä Loviisasta kaakkoon. Muisto oli 22 metriä pitkä ja 7,3 metriä leveä 87 rekisteritonnin alus. Se oli rakennettu Virolahdella vuonna 1915. Omistajina olivat John Nurminen ja Selim Eriksson.

HUOMAUTUS: Tätä kohdetta ei ylläpidetä enää täällä, koska hylkyä ei ole löydetty eikä sen paikkaa tunneta.

Hylky on siirretty haverit.net-sivustollemme. Tietojen mahdollinen päivitys jatkuu siellä. Siksi myös tänne kohdistetut linkit on syytä päivittää kohdistumaan haverit.net-sivustolle.

Uuraansaari

Hylky on Uuraansaaren itärannan lähellä. Hylyn pituus on noin 30 metriä ja leveys noin kuusi metriä. Pohjan syvyys neljä metriä.

Ilmari

S/s Ilmari on tervahöyryn hylky Taipalsaaren Keurulahdella, noin 10 metriä rannasta. Puurakenteisessa hylyssä on rautakaaret. Hylyn pituus on 28,4 metriä ja leveys 7,3 metriä.

Yksipuinen ruuhi

Ruuhi nostettu kesäasunnon rantaan Joutsan pitäjässä. Ei paikkatietoja.

Kohteen tarkemmat tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä.

Sahalahti 3

Hyljelahdessa, leirintäalueen luona on suurikokoisen aluksen hylky. Hylyn pituus on noin 31 metriä.