Loviisan eteläpuolella, Keipsalosta lounaaseen, on keskellä merenselkää ison puurunkoisen aluksen hylky noin 34 metrin syvyydessä.
Tarkemmat tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä, mj-tunnus 1000054803, ja Timo Laaksosen raportista.
LI-2 oli Neuvostoliiton lentokoneteollisuuden valmistama Douglas DC-3-versio ja sen sotilasversio C-47 Dakota -tyypin lentokone, jota alettiin valmistaa Neuvostoliitossa 1939 alkaen. 31.3-1.4.1944 välisenä yönä LI-2 kone tuli palavana Punkaharjun suunnasta ja putosi Jouhenlahden jäälle Kerimäellä. Kone paloi jäällä pitkään. Kesän 1998 tutkimuksissa hylyn jäännökset löydettiin Puruveden pohjasta 200 m koilliseen Kokkokallion rannasta.
Koneen jäännökset korjattiin pääosin pois kun jää oli vielä kantavaa ja järven pohjaan päätyi vain pienempiä koneen osia. Paikkakoordinaatit arvioitu maastosta valokuvien perusteella.
Merimaskussa Vähäluodon eteläpuolella, Koirankarin itäpuolella on n. 3m syvyydessä pieni vene.
Vene löytyi Barlius-ryhmän viistotuksessa syksyllä 2024. Veneellä ei ole tiettävästi sukellettu.
Rymättylän Suikkilanlahdessa on pieni vene noin 7m syvyydessä.
Hylky löytyi Barlius-ryhmän viistottamana syksyllä 2024 ja kohteella ei ole tiettävästi sukellettu.
Rymättylän Suikkilanlahdessa on pieni vene (Taipaleen veneen lähellä) noin 5m syvyydessä.
Vene löytyi Barlius-ryhmän viistottaman syksyllä 2024. Veneellä ei ole tiettävästi sukellettu.
Puurunkoisen purjelaivan hylky, jonka pituus on noin 40 metriä ja leveys noin 10 metriä. Hylky on pohjassa ”kaivautunut kuoppaan”. Hylky on vankkarakenteinen. Kansipalkkien polviot ja palkkien tapitukset ovat metallia. Alus on ollut todennäköisesti puutavaralastissa, sillä ruuman pohjalla on näkyvissä piirulastin jäämiä. Hylyn kansipalkisto on irronnut ja kyljet ovat kaatuneet sivuille. Takilaa tai takilan osia ei ole havaittavissa. Aluksessa on ollut peräpeili. Hylky on revennyt auki keulasta.
Alus vaikuttaa olevan pelastettu, sillä kansivarustus ja suurin osa lastista puuttuu, tai vaihtoehtoisesti alus on ollut proomukäytössä. Hylyn sisällä on tyhjä ankkuripeli. Keulan luona pohjalla makaavasta keulasteevin palasta lähtee ankkuriketju, joka on katkennut lyhyeksi. Loppuosa ankkuriketjusta on joko katkennut tai hautautunut savipohjaan. Hylyn ajoitusta ei tunneta. Se saattaa olla peräisin 1800-luvun lopulta tai 1900-luvun alusta.
Hylky havaittiin Liikenneviraston merenpohjankartoituksissa 2010. Barlius-ryhmä teki yhteistyössä Saaristomeren sukeltajien ja Nautic Club Urheilusukeltajien kanssa tarkastussukelluksen kohteelle 8.6.2024.
Pensarin lounaiskulmassa, Häraholmin saaren pohjoispuolella on noin 5 metrinen vene. Kohteella on aiemmin sukellettu Saaristomeren Sukeltajien toimesta. Barlius-ryhmä viistokuvasi veneen kesällä 2024.
Kohteen varsinaiset tiedot löytyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteristä.Klikkaa MJ-REKISTERI linkkiä.
Kaikuluotohavainnon perusteella löytyi Pirkkalan Hiidenmaalta n 5 metrisen takahytillisen veneen hylky.
Rymättylässä, Sakoluodon eteläpuolelta, löytyi noin 4 metrinen vene Barlius-ryhmän viistoajossa 21.7.2024. Kohteella ei ole vielä sukellettu, joten tarkemmat tiedot puuttuvat. Viistokuvassa näyttäisi olevan verkkoa veneen peräpuolella.
Velkualla lähellä Teersalon satamaa löytyi Barlius-ryhmän viistoajoissa 11.7.2024 noin 5 metrinen pienveneen hylky. Kohteella ei ole vielä sukellettu, joten tarkemmat tiedot puuttuvat.
Hylyn vierestä kulkee putki-/kaapelilinja.